Viihdyttää

Kuinka viihtyä kotona koronaviruksen aikana

Maailmanlaajuinen poikkeustila on vaikuttanut jokaisen ihmisen elämään tavalla tai toisella. Osalla koko elämä on laitettu uusiksi ja toiset taas ovat päässeet vähemmällä, mutta yksi asia meillä kaikilla on yhteinen: nyt on pysyttävä kotona. Toisille kotona oleminen ei tuota ongelmia, vaan siitä suorastaan nautitaan. Monille tämä on kuitenkin haastavaa, etenkin niille ihmisille, jotka saavat energiaa muista ihmisistä eivätkä ole tottuneet pysymään paikoillaan näin pitkiä aikoja.

Suomessa ollaan vielä onneksi siinä tilanteessa, että ulkona saa liikkua. Tämä on monille valtava pelastusrengas, sillä lenkkeily tai metsässä samoilu virkistää sekä kehoa että mieltä suuresti tällaisina aikoina. Suosittelemme siis, että kaikki nauttisivat ulkoilmasta ja alkavasta keväästä täysin rinnoin, toki pitäen mielessä sen, että ruuhkaisimpia lenkkipolkuja on syytä välttää. Suosi siis lähimetsääsi ja pidä huoli siitä, ettet lähde flunssaisena ulkoilemaan ja pidät aina turvavälin muihin lenkkeilijöihin.

Se, mitä kotona viihtyminen vaatii, on hyvin yksilöllistä, joten uusi arki on tehtävä itse itselle sopivaksi. On kuitenkin muutamia ajanviettotapoja, jotka ovat nousseet erityisen suosituiksi viime kuukausien aikana. Yksi näistä on ruoanlaitto – jokaisesta on tullut oman elämänsä Master Chef nyt kun on aikaa kokkailla ajan kanssa ja kokeilla uusia reseptejä.

Ruoanlaitto ja leipominen ovatkin molemmat erittäin hyviä tapoja viihtyä kotona ja molemmista löytyy useitakin positiivisia puolia. Ruoanlaitto tai leipominen voi olla monille terapeuttista omaa aikaa, toisille taas mukavaa yhdessä tekemistä ja mikä parasta, lopputuloksen pääsee syömään!

Koska kotona vietetään tällä hetkellä niin paljon aikaa, ovat monet innostuneet laittamaan sisustuksen uusiksi. Ennen kuin ostat kaikkia huonekaluja uutena, kannattaa kuitenkin miettiä, josko voisit ostaa niitä käytettyinä tai ehkäpä jopa tehdä niitä itse. Erilaiset DIY-projektit, eli tee se itse -projektit ovat nyt erittäin suosittuja ja netti on pullollaan ideoita ja ohjeita. Monet tällaiset projektit ovat yllättävän helppoja, eivätkä välttämättä vaadi edes sen ihmeellisempiä työkaluja.

Jos ylimääräistä aikaa löytyy ja haluat käyttää sen mahdollisimman hyödyllisesti, on nyt erinomainen aika opetella jokin uusi taito. Oletko aina halunnut oppia soittamaan jotain tiettyä soitinta? Tai ehkäpä oppia puhumaan uutta kieltä? Opiskella filosofiaa, oppia seisomaan käsillä, tai vaikkapa maalaamaan? Nyt siihen on aikaa ja Internet on tässäkin kohtaa mahtava apuväline. Netistä löytyy valtavasti tietoa ja esimerkiksi erilaisia sovelluksia, joiden avulla uuden oppiminen on tehty entistä helpommaksi. Lisäksi netissä on paljon viihdettä ja pelejä esimerkiksi Wildz kasinolla. Kokeile rohkeasti uusia asioita, äläkä ota stressiä siitä, onnistutko vai epäonnistutko. Pääasia on, että yrittää ja kokeilee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *