Uncategorized

10 vaaraa, jotka Kolumbus ja hänen miehistönsä kohtasivat Atlantin valtamerellä

Kun Kristoffer Kolumbus lähti purjehtimaan kohti Uutta maailmaa vuonna 1492, hänellä ei ollut aavistustakaan häntä ja hänen miehistöään odottavista vaaroista. Atlantin valtameri on valtava ja petollinen paikka, ja moni asia saattoi mennä pieleen näin pitkällä matkalla. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme 10 suurinta vaaraa, joita Kolumbus ja hänen miehensä kohtasivat ylittäessään valtamerta.Yksi suurimmista vaaroista olivat myrskyt. Atlantti on tunnettu voimakkaista tuulista ja suurista aalloista, eikä Kolumbuksen aluksia ollut rakennettu kestämään tällaisia olosuhteita. Monet merimiehet olivat myös kokemattomia käsittelemään laivaa kovassa säässä. Tämän vuoksi voimakkaassa myrskyssä alukset vaurioituivat helposti tai jopa kaatuivat.

Toinen vaara olivat merirosvot. Merirosvous oli 1400-luvulla suuri ongelma Välimerellä ja Atlantin valtamerellä. Merirosvot hyökkäsivät laivojen kimppuun ja varastivat niiden lastin, joskus jopa tappoivat miehistön. Kolumbuksen ja hänen miehistönsä oli oltava jatkuvasti varuillaan merirosvolaivojen varalta, sillä he olisivat helposti voineet joutua merirosvojen hyökkäyksen kohteeksi ja ryöstön kohteeksi, jos heidät olisi yllätetty.

He joutuivat myös vaaraan vihamielisten alkuperäiskansojen kanssa

Vuonna 1492 ei ollut ystävällisiä satamia tai asutuksia, joihin Kolumbus olisi voinut pysähtyä apua hakemaan. Alkuperäiskansat, joita hän kohtasi, olivat usein vihamielisiä ja hyökkäsivät hänen laivojensa kimppuun, jos ne tulivat liian lähelle rantaa. Tämän vuoksi Kolumbuksen ja hänen miehiensä oli oltava jatkuvasti varuillaan näiden kansojen mahdollisten hyökkäysten varalta.

Toinen vaara olivat taudit. Monet miehistön jäsenet sairastuivat matkan aikana laivan ahtaiden ja epähygieenisten olosuhteiden vuoksi. Sellaiset taudit kuin keripukki, lavantauti ja kolera olivat yleisiä ja usein kohtalokkaita. Jos joku sairastui matkan aikana, ei myöskään ollut mitään keinoa saada lääkärin apua, koska sairaaloita tai lääkäreitä ei ollut saatavilla.

Lopuksi he joutuivat myös kohtaamaan vaaranruoka ja vesi loppuvat kesken. Tällaisella pitkällä matkalla oli aina vaarana, että tarvikkeet loppuisivat tai jopa loppuisivat kokonaan. Tällä olisi voinut olla tuhoisia seurauksia miehistölle, sillä he olisivat hitaasti nääntyneet nälkään tai kuolleet janoon, jos he eivät olisi löytäneet lisää ruokaa ja vettä.

Kuten näet, Kolumbus ja hänen miehensä kohtasivat monia vaaroja ylittäessään Atlantin valtameren. Taitojensa ja onnensa ansiosta he kuitenkin selvisivät kaikista näistä haasteista ja pääsivät turvallisesti Uuteen maailmaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *