Lasten turvallisuus
Lasten turvallisuus

Puhuminen lasten kanssa koronaviruksesta

Monet vanhemmat ihmettelevät, kuinka tuoda esiin epidemia tavalla, joka on rauhoittava ja joka ei tee lapsista enemmän huolia kuin heillä saattaa olla.

  • Älä pelkää keskustella koronaviruksesta. Suurin osa lapsista on jo kuullut viruksesta tai nähnyt ihmisiä pukeutumassa kasvonaamariin, joten vanhempien ei tulisi välttää puhumasta siitä. Josta puhuminen voi todella saada lapset huolehtimaan enemmän. Tarkastele keskustelua tilaisuutena välittää tosiasiat ja asettaa emotionaalinen sävy. ”Otat vastaan ​​uutiset ja olet henkilö, joka suodattaa uutisia lapsellesi”, kertoo Janine Domingues, PhD, Child Mind -instituutin lastenpsykologi. Tavoitteesi on auttaa lapsiasi tuntemaan olonsa tietoisiksi ja saamaan tosiasioihin perustuvaa tietoa, joka on todennäköisesti vakuuttavampaa kuin mitä he kuulevat ystäviltään tai uutisista. Tämä on hyvää asiakaspalvelua lapsille.

tai uutisista.

  • Ole kehitykseen sopiva. Älä vapaaehtoisesti liikaa tietoa, koska se voi olla ylivoimaista. Yritä sen sijaan vastata lapsesi kysymyksiin. Tee parhaasi vastataksesi rehellisesti ja selvästi. On hienoa, jos et pysty vastaamaan kaikkeen; lapsesi saatavuus on tärkeätä.
  • Ota ohjeet lapseltasi. Pyydä lapsesi kertomaan sinulle mitä tahansa, mitä he ovat saaneet kuulla koronaviruksesta ja miltä heistä tuntuu. Anna heille suuri mahdollisuus kysyä kysymyksiä. Haluat olla valmis vastaamaan (mutta ei nopeasti) kysymyksiin. Tavoitteesi on välttää pelottelevien fantasioiden kannustamista.
  • Selvitä oma ahdistus. ”Kun tunnet eniten huolta tai paniikkia, ei ole aika puhua lapsillesi siitä, mitä tapahtuu koronaviruksen kanssa”, varoittaa tri Domingues. Jos huomaat, että olet ahdistunut, rauhoitu jonkin aikaa ennen kuin yrität keskustella tai vastata lapsesi kysymyksiin.

lapsesi kysymyksiin

  • Ole rauhoittava. Lapset ovat erittäin egokeskeisiä, joten kuuleminen koronaviruksesta uutisissahttps://youtu.be/qo33pzDvkEA saattaa olla tarpeeksi saattamaan heidät vakavasti huolestumaan siitä, että he tarttuvat siihen. On hyödyllistä vakuuttaa lapsellesi siitä, kuinka harva Coronavirus todella on (flunssa on paljon yleisempi) ja että lapsilla näyttää olevan lievempiä oireita.
  • Keskity siihen, mitä teet pysyäksesi turvassa. Tärkeä tapa rauhoittaa lapsia on korostaa käyttämiäsi turvavarotoimia. Jamie Howard, PhD, Child Mind Institute -instituutin lastenpsykologi, toteaa: ”Lapset tuntevat voimavaransa, kun tietävät mitä tehdä itsensä turvaamiseksi.” Tiedämme, että koronavirus tarttuu enimmäkseen yskimällä ja koskettamalla pintoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *