koronaviruksen
Koronaviruksen puhkeaminen

5 asiaa, jotka kaikkien tulisi tietää koronaviruksen puhkeamisesta

Uuden koronaviruksen (SARS-CoV-2) aiheuttama hengitystiesairaus COVID-19 leviää edelleen ympäri maailmaa ja Yhdysvalloissa. Monet maat pyytävät ihmisiä pysymään kotona ja omakaranteeniin. Maailman terveysjärjestö (WHO) on virallisesti kutsunut tautia pandemiaksi – taudin puhkeamiseksi, jota esiintyy laajalla maantieteellisellä alueella ja joka vaikuttaa poikkeuksellisen suureen osaan väestöstä. Yhdysvallat on julistanut pandemian kansalliseksi hätätilanteeksi, ja valtiot koko maassa toteuttavat suuria toimenpiteitä taudin leviämisen hidastamiseksi.

Tietoja COVID-19: stä on edelleen kehittymässä

Nimi koronavirus viittaa piikkeihin, jotka ovat nähneet (mikroskoopin alla) viruksen pinnalla (korona on latinalainen sana kruunu). Koronavirukset aiheuttavat hengitysteiden sairauksia, jotka vaihtelevat tavallisesta kylmästä sellaisiin mahdollisesti tappaviin sairauksiin kuin SARS, joka on ensin tunnistettu Kiinassa, ja Lähi-idän hengitysoireyhtymä (MERS). CDC: n mukaan tämä on ensimmäinen pandemia, jonka tiedetään aiheuttavan uuden koronaviruksen synty – uudet influenssavirukset aiheuttivat neljä pandemiaa viime vuosisadalla (siksi reaktio COVID-19: ään mukautetaan nykyisistä ohjeista, jotka kehitettiin inlfuenza-pandemian ennakointi).

 
Asiantuntijat ryhtyvät toimiin COVID-19-tartunnan torjumiseksi ja tartuntojen vähentämiseksi
Oikein laajasti saatavana olevat testit ovat tärkeitä taudin leviämisen sekä todellisten tartunta- ja kuolleisuusasteiden ymmärtämisessä. Sen lisäksi, että CDC suorittaa COVID-19-testausta Yhdysvalloissa, osavaltioiden ja paikalliset kansanterveyslaboratoriot kaikissa 50 osavaltiossa ja Kolumbian piirikunta käyttävät tällä hetkellä CDC: n COVID-19 -diagnostiikkatestejä, vaikka käytettävissä olevien testien määrä on rajallinen tässä tilanteessa.

  • Jos tunnet pahoinvointia, tässä voit tehdä
  • Tähän mennessä tiedot osoittavat, että COVID-19-tartunta on vakava ja vaihtelee erittäin lievästä (joskus ilman oireita ollenkaan) vakavasta vakavan sairaalahoitoon asti. Oireet voivat ilmetä missä tahansa 2–14 päivän kuluttua altistumisesta, ja niihin voi kuulua:
  • Kuume
  • Yskä
  • Vaikeuksia hengittää

On asioita, joita voit tehdä suojellaksesi itseäsi

Pese kädet saippualla ja vedellä vähintään 20 sekunnin ajan. Kuivaa ne huolellisesti ilmakuivaajalla tai puhtaalla pyyhkeellä. Jos saippuaa ei ole saatavana, käytä käsipuhdistinta, jossa on vähintään 60% alkoholia.

Pysy kotona, jos olet sairas.

Pysy kotona

 

 

Vältä koskettamasta nenää, silmiä ja suuhun. Käytä kudosta peittämään yskä tai aivastelu ja hävitä se sitten roskakoriin.

Varotoimenpiteet ovat edelleen erittäin tärkeitä

Koska COVID-19: n kaltaiset uhat voivat johtaa väärien tietojen levittämiseen, on tärkeää luottaa vain hyvämaineisiin terveysjärjestöihin ja valtion lähteisiin, kuten CDC: hen ja WHO: hon, saatuihin tietoihin. ”Yhdysvaltain kansanterveyden infrastruktuuri on kriittinen voimavara liittovaltion, osavaltioiden ja paikallisten toimien johtamisessa”, tohtori Martinello sanoo. Koska tieto uudesta viruksesta kehittyy nopeasti, voit odottaa suositusten muuttuvan usein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *